Propositie optimaliseren

Propositie optimaliseren

geefpropositie-jeroen-sophie

(Geef)propositie optimaliseren

Vantevoren zeker weten dat je campagne zal aanslaan? RaisingResults heeft een aanpak ontwikkeld waarmee je zeker kunt zijn van de resultaten, voordat de campagne begint. De methodiek is bruikbaar voor alle online en offline campagnes

Je kent de uitdrukking wel. “Ik weet dat de helft van mijn marketingbudget weggegooid geld is. Maar ik weet niet welke helft.” Hoe zou het zijn, als je wél zeker weet wat gaat aanslaan?
Onze methode om proposities te optimaliseren is omarmd door een groot deel van onze 40 klanten. Met telkens spectaculair resultaat. De originele uitingen waarmee zij de campagnes wilden insteken zijn in de meeste gevallen met factor 2 tot 3 verbeterd.

Met een verrassend bescheiden budget vinden en valideren we ook jouw optimale geefpropositie. Tijdens het proces levert dit al steeds meer donateurs op. Maar belangrijker is dat je aan de hand van de resultaten weet hoe je je campagne moet insteken. Je weet welke woorden en beelden je het best kan gebruiken, welke doelgroep het best gaat reageren.. En tenslotte kunnen we ook nog inschatten welke ROI je op je campagne gaat halen.

Normaal wordt over een campagne besloten door de Hippo (Highest Paid Person in the Office) of een creatief directeur die zelden wordt afgerekend op resultaat. Of er wordt gepolderd, waarbij iedereen tevreden gesteld wordt, behalve de klant. Bij de propositietest vragen we je deze werkwijze los te laten. We verzamelen daarentegen 24 goede ideeën, en laten de klant (ongemerkt) beslissen welke variant de beste is.

Propositie optimaliseren is een iteratief proces van onderzoeken, hypotheses ontwikkelen, testen en optimaliseren. Totdat de optimale situatie is bereikt.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Maar het is een 100% zekere uitkomst van een moderne projectmanagement-aanpak die ontleend is uit de software-industrie.
Heb jij een nieuwe campagne in het verschiet, en wil je ook verantwoord met je middelen omgaan? Vraag dan de presentatie aan over het ontwikkelen van de ultieme geefpropositie.

Eric-Ries-validated-learning

Meer weten? Neem ajb contact op

Martijn Moens - Customer Experience Manager

Martijn Moens

+31 615424986