Digital Marketing Dashboard

Digital Marketing Dashboard

dashboard-monitor

Digital Marketing Dashboard

De onmisbare standaard voor ambitieuze Social Good organisaties. Alle belangrijke marketinginformatie bij elkaar op één plek. Met benchmarkdata. Voor fact-based beslissingen en realtime inzicht in het gedrag van je klanten.

Alle data in 1 dashboard

Met het Digital Marketing Dashboard heb je al je belangrijke marketinginformatie overzichtelijk bij elkaar op één plek. Zodat de samenhang voor iedere individuelen medewerker zichtbaar wordt. En je direct kan ingrijpen en bijsturen.

 

Praktisch

Alles onder 1 account. Je hoeft niet meer te schakelen tussen de verschillende analytics rapportages. En je bespaart zo’n 20% vergadertijd omdat iedereen over dezelfde data beschikt.

 

WOW-factor

Vaak zijn de aangeboden statistieken te beperkt óf juist te complex. Met onze dashboard templates krijg je alleen die informatie te zien die je nodig hebt als marketeer. Met een WOW-factor. Het smoelt gewoon ook beter dan je gewend bent.

Flexibel

Het standaard dashboard geeft de belangrijkste KPI’s van je website, facebook, twitter en adwords. Het is daarnaast makkelijk aan te passen aan individuele wensen, en uit te breiden met andere bronnen zoals e-mail marketing, CRM, Excel, Google, en rapportages van je leveranciers.

 

Fundraising benchmarks

Je ziet in 1 oogopslag waar je onder of boven de belangrijkste fundraising-benchmarks zit. Zo wordt het intuitief duidelijk welke acties je nou het best kan doen aan de hand van de cijfers.

 

Kosteneffectief

Omdat een groot aantal RaisingResults klanten gebruik maakt van dezelfde standaard, profiteer je mee van de ontwikkeling en de continue verbeteringen. Het is ongeveer 6 x kosteneffectiever dan wanneer je zelf het wiel probeert uit te vinden.

dashboard-monitor-300x149

Het eerste tabblad van ons standaard digital marketing dashboard is de samenvatting, met de performance van de huidige week, vergeleken met de week ervoor. 

Veel organisaties kiezen ervoor om dit tabblad niet alleen op hun PC te zien, maar het ook als ‘hartslag monitor’ op een TV te tonen bij het koffie-apparaat.

 

 

GAtab-300x235

In dit tabblad kijken we naar de belangrijkste doelen van je organisatie. Denk aan bezoekersaantallen, donaties, nieuwsbriefinschrijvingen, vrijwilligers….

In interactief veld waar je kan selecteren voor welke tijdsrange je de data wilt bekijken. Zo zie je bijvoorbeeld hoe je deze maand scoort. Of juist wat je in heel 2014 deed of in dezelfde maand in 2013.

Daarnaast kan je zien hoe je bezoek verdeeld is over de kanalen, en of jouw mix ‘goed’ is, volgens de goede doelen-benchmark. Je ziet of je te afhankelijk bent van paid media, en of je owned media goed genoeg converteren. Daarnaast zie je ook in detail de conversie per kanaal in de geselecteerde tijdsperiode.

Andere grafieken gaan over je performance ten opzichte door jouw organisatie zelf ingestelde doelen, en het verloop van de conversie over tijd.

adwords-300x208

In 1 oogopslag zie je de kosten en opbrengsten van je Google Grants account, en je betaalde adwords.

Je kunt makkelijk 2 perioden met elkaar vergelijken, om te zien of je Vertoningen, je CTR, je CPC, je conversie, en je kosten en opbrengsten per conversie zijn gedaald of gestegen.  Daarnaast zie je de performance per adword en per adword groep een heel stuk makkelijker gepresenteerd dan de normale Google interface.

 

 

facebook2-300x144

Facebook Insights geeft een aantal statistieken, maar meestal is dit niet de informatie waarop je als marketeer daadwerkelijk wilt sturen. De interactie per post (IPP) mist bijvoorbeeld. En ook cruciale informatie over ‘fans’ is niet voorhanden, zoals wie het meest actief is of wat de populariteit is van posts in een bepaalde periode.

In het default dashboard hebben we ervoor gekozen om de belangrijkste data uit de Facebook Insights te combineren met wat extra informatie.

Daarnaast kan je de resultaten per posting bekijken. Zo zie je welke post de hoogste IPP (interactions per post) had, of de meeste likes, of shares. En je ziet het bereik (de reach) van de individuele posts, uitgesplitst in organisch bereik en betaald bereik.

twitter-300x115

Het Twitter tabblad geeft in het default online marketing dashboard het aantal volgers, het aantal nieuwe volgers, retweets, mentions. En een overzicht van de eigen tweets, mentions en tweets over jouw organisatie.

 

 

 

Meer weten? Neem ajb contact op

Richard van Dijk - Business Process Manager RaisingResults

Richard van Dijk

+31 654207701