Customer Experience & Journeys

Customer Experience & Journeys

Denken vanuit de klant

 

Zet de beleving van je klant meer centraal

Zelf een website en e-mails vullen met content is niet zo moeilijk. Maar content maken die de behoeften van je doelgroepen vervult is iets anders. Welke behoeften hebben nieuwe donateurs, en mensen die al jarenlang doneren? Echt vanuit de klant denken is cruciaal als je relevant wilt zijn en je achterban in beweging wilt brengen. Je klanten verwachten een optimale beleving over alle kanalen van je organisatie.

Daarom helpen we je graag bij het inrichten van optimale klantreizen. Denk aan een enorm inspirerend welkomsttraject, een optimaal storneringsproces en een 1e jaars donateur klantreis, bijvoorbeeld.

Andersom denken

Veel organisaties zijn geneigd vanuit eigen oogpunt boodschappen te communiceren en processen te ontwerpen. Maar dat is vaak niet waar je (potentiële) achterban behoefte aan heeft. Om relevant te communiceren is het cruciaal om de ‘voice of the customer’ binnen je organisatie te brengen. Dat kun je groot aanpakken, maar je kunt ook met kleine stapjes beginnen.

Begin ‘andersom te denken’. Van buiten naar binnen. Als je dat gaat doen, ontdek je al snel dat er barrières zijn in de klantbeleving. Ingewikkelde organisatieprocessen, afdelingen die in silo’s werken en content die niet aansluit bij de behoefte van je klant, bijvoorbeeld. En dat remt je groei en loyaliteit af.

 

 

Hoe kunnen we je daarbij helpen?

L

Branded Customer Experience strategie

We helpen je graag een klantervaring te ontwerpen die de merkwaarden van je organisatie uitademt. Het doel: een eenduidige ervaring over alle kanalen en touchpoints van je organisatie creëren, die zowel groei als loyaliteit stimuleert.

 

L

Customer Journey mapping

Samen identificeren we de belangrijkste klantreizen van je (potentiële) achterban, brengen deze in kaart en komen we tot de juiste optimalisatie voor de juiste segmenten. Dat kan zowel multichannel als kanaalspecifiek. Denk aan klantreizen zoals: welkomsttraject, storneringsproces, 1e jaar donateur zijn, werven van vrijwilligers.

 

L

Content Audit

We analyseren welke thema’s resoneren bij je achterban en waar de belangrijkste ‘passion points’ zitten. Ook bekijken we waar je de merkwaarden van je organisatie nog beter in je content kunt verwerken en welke contentkanalen het beste bij je organisatie én je doelgroep passen.

 

L

Contentcreatie

We helpen je graag met de productie van overtuigende content, die past bij de merkwaarden van je organisatie én de beleving van je achterban. Of dit nu content voor de website, een e-mailnieuwsbrief of sociaal medium is – we helpen je graag.

 

L

Advies

We zijn graag je gesprekspartner in het ontdekken waar de belangrijkste winst in de klantbeleving te boeken is en hoe je dat structureel op kunt pakken (van processen tot content), terwijl je alvast met de quickwins aan de slag gaat.

Customer Experience vergrootglas

Meer weten? Neem dan contact met ons op:

Martijn Moens - Customer Experience Manager RaisingResults

Martijn Moens

+31 615424986