Marketing Scrum

Marketing Scrum

Marketing Scrum

 

De marketing scrum, of agile marketing, wint snel terrein. Het is dé nieuwe manier van samenwerken. Op een effectieve, flexibele manier op zeer korte termijn resultaten behalen. Klinkt goed toch? Maar deze methode vergt wel een beetje durf. Daarom helpen wij je graag de eerste marketing scrums op te zetten in jouw organisatie.

Iedereen kent het wel: je hebt een goed idee en wil dit uitvoeren binnen jouw organisatie. Je gaat uitgebreide plannen schrijven, een team bij elkaar sprokkelen, maar natuurlijk niet voordat je toestemming hebt gekregen van bovenaf. Na maanden werk blijkt dat de gewenste resultaten uitblijven, de kosten hoger zijn dan gedacht en dat de motivatie uit je team wegsijpelt. Was nou maar gaan scrummen!

Met deze inmiddels steeds populairdere aanpak laat je de traditionele manier van werken met gescheiden afdelingen en top-down beslissingen los. Je gaat minder plannen en meer doen. Door te werken in kleine, zelfsturende multidisciplinaire teams, korte sprints te trekken en constant te testen en meten, behaal je ongeëvenaarde resultaten.

Scrum jouw organisatie elke dag slimmer

L

Snel inspelen op veranderingen

Kortere time to market met korte cyclische sprints.

L

Blije betrokken medewerkers

Meer ruimte voor creativiteit, zinvol werk en razendsnel leren.

 
L

Klantgerichte beslissingen

Minder top-down sturing en controle doordat het team beslissingen neemt op basis van klantdata.

L

Minder marketing waste

Lagere kosten en meer omzet door de juiste focus, minder vergaderen en meer aandacht voor output.

Hoe werkt scrummen precies?

De scrummethode heeft zichzelf succesvol bewezen in Amerika en wordt nu ook in ons landje steeds populairder. Het is een van de redenen dat de topbedrijven van deze tijd staan waar ze nu staan. Wij leren je stapsgewijs hoe je deze methode kunt implementeren. En begrijp waardoor Booking, Airbnb, Über en Google elke dag slimmer worden, tegen steeds lagere kosten.

Een scrumteam bestaat uit een Product Owner, een Scrum Master en een klein groepje teamleden met specialistische kennis op verschillende vlakken van het project. Bij een scrum project wordt eerst het afdeling overstijgende doel bepaalt, er wordt voorbereiding getroffen en vervolgens worden de sprints uitgevoerd.

Een sprint wordt als volgt ingedeeld:

Sprintplanning  >  aan de slag (overleg via stand-up meetings)  >  testjes live zetten  >  monitoring (dashboards) & review  >  retrospective

 

Ben jij klaar voor de overstap naar moderne marketing? Wij bieden verschillende scrumpakketten om je op weg te helpen:

  • Scrumdag (1 sprint)
  • Verbeter Top 3 scrums (3 sprints)
  • Een 'voorjaarscampagne' scrummen (6 sprints)
  • Een kwartaal wekelijks scrummen (13 sprints)
  • Klantcontactstrategie scrummen

Graag bespreken we welke variant op dit moment het best bij jouw organisatie past.

Scrumteam met scrumboard RaisingResults

Meer weten? Neem vooral contact met ons op.

Ewald_320

Ewald Verhoog

+31 628202083