Coaching & (Incompany) workshops

Coaching & (Incompany) workshops

Making it work

 

Upcoming:
3 mei - Workshop 'Hoe schrijf ik een digitaal marketingplan' - lees meer >>

Continu blijven leren

Voor succesvolle fondsen- en ledenwerving heb je absoluut andere competenties nodig dan pakweg 15 jaar geleden.

Jij weet dat het nieuwe fondsenwerven meer is dan een nieuw kanaal bijschakelen. Door de vergrote interactie – die inherent is aan digitale communicatie – verandert de structuur en cultuur van je organisatie. Het vergt andere tools en een nieuwe communicatie-aanpak. En dat heeft als gevolg dat je inkomsten uit online fondsenwerving toenemen. Als particuliere fondsenwerver komt er dus nogal wat op je af. Dit vraagt om een stevige opleiding waarin je leert hoe jij jouw fondsenwervende organisatie kan laten groeien.

RaisingResults biedt daarom verschillende opleidingen aan om het nieuwe ‘andersom denken’ over te brengen:

poppetjes2-e1409238937831

Specialistische en praktische online marketing workshops

RaisingResults biedt workshops waar je direct mee aan de slag kan. Je bent in 1 of 2 dagdelen helemaal bij. Onze missie is dat jij fluitend naar buiten gaat, met een top 5 van zaken waarmee je echt het verschil kunt maken. Zodat jouw organisatie meer resultaat haalt. We bieden de volgende workshops aan:

Digitale conversie

(Hoe je meer donateurs of leden uit je website haalt.)
Je digitale kanalen zijn in deze tijd het belangrijkste middel om de dialoog aan te gaan met je (potentiële) donateurs, leden en vrijwilligers. Tijdens deze workshop krijg je 50 direct bruikbare tips om meer rendement uit je digitale kanalen te halen.

Effectief fondsenwerven in het digitale tijdperk

(Hoe je je donateursbase kunt laten groeien tegen een gezonde ROI)
Leer aan welke touwtjes je kunt trekken om je base te laten groeien. Om mensen vanuit de kracht van jouw organisatie te boeien, binden en behouden.

 • E-mailmarketing voor fondsenwervers
 • Top 10 manieren om donateurs te behouden
 • Social Media voor fondsenwervers
 • Haal meer uit Google Analytics
 • SEO strategie, uitvoer en slim onderhoud
 • Workshop Online Acquisitie met een gezonde ROI

De workshops worden begeleid door één van onze specialisten op een bepaald terrein.

Meer weten? Neem contact op met Victor van der Veen of Sandra Hulsman-van Andel.

Referenties:

“Leerzaam en direct toepasbaar in de praktijk.”; – Medewerker Stichting De Zonnebloem.

“Uitermate nuttig. Het internetlandschap en onze rol is zeer concreet en helder in beeld gebracht.” - Manager Stichting De Zonnebloem

“Boeiend en overtuigend. - Medewerker Compassion in World Farming Nederland

“Wij zijn zeer enthousiast over de Google Analytics training die wij onlangs gevolgd hebben bij RaisingResults. Het was erg nuttig om een tour door Google Analytics te krijgen en samen met Richard een concreet actieplan voor onze organisatie op te zetten.” - Communicatieteam ActionAid

"Sinds 2013 ondersteunt RaisingResults het UAF bij het verbeteren van de online werving. Het is fijn dat RaisingResults zich aanpast aan het tempo van het UAF, en voortdurend meedenkt over de stap die het beste bij onze organisatie past. Omdat we sinds mei 2016 een nieuw wervingsteam hebben, organiseerden we een workshop om alle teamleden bij de samenwerking te betrekken (gedeelde verantwoordelijkheid) en de capaciteiten van het team inzichtelijk te maken; noodzakelijk om optimale resultaten te behalen en onze online doelstellingen te realiseren. Het was een inspirerende sessie. In een halve dag werd duidelijk wat de kracht van elk teamlid is, werd overzichtelijk over welke online kennis elk teamlid beschikt, werden doelstellingen voor de nabije toekomst geformuleerd en een duidelijke taakverdeling afgesproken. Ik kan iedereen die echt werk wil maken van online werving de workshop van harte aanbevelen." - Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Incompany opleidingen organisatie- of afdelingsbreed

Het nieuwe fondsenwerven vergt meer dan het bijschakelen van ‘online’ als een nieuw kanaal.
De kracht van internet, of digitale marketing is juist dat het je kan helpen om de consument beter te begrijpen en te betrekken bij je doel. Dat heeft tot gevolg dat je klanten en prospects sympathie voor en inspiratie uit je doel krijgen. En daardoor kun je hen uitnodigen om mee te doen.

Door de vergrote interactie – die inherent is aan digitale communicatie – verandert de structuur en cultuur van de organisatie. Het vergt andere tools en een andere communicatie-aanpak, waarbij iedereen zich meer bewust is van zijn bijdrage aan het geheel. Je werkt als het ware continu aan een steeds slimmer systeem, een digital marketing fabriek. En dat heeft onder meer tot gevolg dat je inkomsten uit online fondsenwerving toenemen.

Deze omslag vergt nogal wat van je medewerkers.

 • nieuwe teamrollen,
 • nieuwe doelstellingen,
 • nieuwe kanalen.

Om deze vernieuwing in goede banen te leiden, kiezen veel van onze klanten voor incompany een opleiding.

Het rendement van in-company opleidingen wordt door werkgevers vier keer zo vaak hoger ingeschat dan het rendement van open opleidingen (bron: NIDAP).

Het gebrek aan expertise wordt genoemd als één van de belangrijkste problemen rondom online marketing. (Het Online Marketing Onderzoek, NIMA 2012)

Het programma van uw incompany opleiding wordt vanzelfsprekend in overleg samengesteld. We maken gebruik van action learning technieken; naast theorie gaan we in workshop-setting aan de slag om het geleerde in praktijk te brengen.

Meer weten? Neem contact op met Victor van der Veen of met Sandra Hulsman-van Andel.

Strategische sessies voor non profits

RaisingResults helpt fondsenwervende organisaties om meer resultaat te halen uit hun marketing-activiteiten. Vaak beginnen onze trajecten op het hoogste niveau in de organisatie. Het succes van een organisatie of merk begint immers bij het bepalen van de juiste strategie. In de afgelopen jaren hebben de mensen achter RaisingResults organisaties als WSPA, Wakker Dier en Wilde Ganzen geholpen met strategische vraagstukken als:

 • “Onze propositie klopt niet. Wat is nou de ‘ziel’ van ons merk?”
 • “Hoe zetten we online fondsenwerving in?”
 • “Welke kanalen leiden tot de beste ROI?”

Strategieprojecten zijn altijd maatwerk, maar worden alle gekenmerkt door analyse, interactiviteit, toetsing in de markt, gebruik van bewezen modellen, keuzes maken en ten slotte veel inzet van jou en je medewerkers.

Samen met de voeten in de modder
Strategie heeft voor veel mensen iets hoogdravends, iets wat ver af staat van de werkvloer en wat wordt bedreven door doorgestudeerde lieden zonder modder aan de schoenen. Niet voor ons. Strategie houdt in je huiswerk doen, logisch nadenken, keuzes maken en deze consistent uitwerken. Met altijd een vinger aan de pols van de markt.

Onze dienstverlening omvat o.a.

• Strategie ontwikkelen
• Advies mbt DRTV, budgettering, customer journey, telesales, DM
• Workshops integrale fondsenwerving

Neem contact op met Sandra Cnossen-Albers