02

Marketing Automation is meer dan software waarmee je terugkerende taken automatiseert. Nurture prospects met gepersonaliseerde content op het juiste moment en help sales de deal te sluiten.

03

Je kunt nog zulke mooie acties hebben — als je er geen leads mee genereert voegen ze niets toe. Met gerichte campagnes activeer je ze zodat deze bij je doelgroep onder de aandacht komen.

04

Content is de hoeksteen van een goede funnel. Voor premium content zoals whitepapers, e-books, webinars, et cetera. laten bezoekers hun gegevens achter.


05

Een lead beweegt niet vanzelf door je funnel heen — vaak moet je hem een handje helpen. Met lead nurturing richt je een geautomatiseerd proces met relevante opvolging in.

06

Je hoeft niet te kiezen tussen organisch en betaald verkeer — ze zijn complementair. Zodra je organisch bereik toeneemt stel je je paid budget naar beneden bij.


07

Conversie is waar je naar op zoek bent als marketeer. Van bezoeker naar lead, van lead naar klant: met calls-to-action beweeg je kopers om de volgende stap te zetten.

08

Zoekmachines houden van relevante, vindbare en verteerbare informatie. Realiseer een sterk organisch bereik met content die (gebruikers)technisch geoptimaliseerd is.

09

Resultaatgedreven marketeers sturen op data, niet op onderbuikgevoel. Maak gebruik van overzichtelijke analytics om aan de juiste knoppen te draaien.

10

E-mail is nog steeds het best converterende kanaal. Zet lead nurturing workflows en geautomatiseerde opvolging in om leads door je funnel heen te brengen.


11

Websitebezoekers zijn goed; de volgende stap is de conversie naar leads. Met landingspagina’s zet je je premium content achter een formulier, zodat je de benodigde gegevens vergaart.

12

Schrijf artikelen die inspelen op vraagstukken van je doelgroep en trek bezoekers naar je site. Je hebt de kennis en expertise al in huis — je hoeft deze alleen nog maar te delen.

13

Content die ertoe doet is het waard om gedeeld te worden. Gebruik de verspreidingskracht van de voor jou relevante sociale kanalen om bezoekers naar je website te leiden.

14

Een landing page ontwikkeld voor jouw actie om de bezoeker verder te helpen en uiteindelijk te converteren naar een bepaald doel. Bijvoorbeeld het kopen van een product, het doen van een donatie of het invullen van een formulier.

15

Al onze modules zijn gekoppeld met onze marketing automation oplossing. Vult iemand een formulier in, of doet iets op een landing page, dan kan deze module daar vervolg-acties aan koppelen en zijn we in staat de user journey te sturen en te begeleiden.

16

Wil je een online petitie maken? Met de petitie-module kun je snel een petitie opstarten en sturen op zo veel mogelijk handtekeningen. Super eenvoudig! Na het maken van de…

17

Met een pop-up op specifieke landingspagina’s kun je bezoekers gericht en op een prettige manier activeren.

18

Met een SMS-actie kun je op een interactieve manier je achterban betrekken en tegelijk kwalitatieve leads mét telefoonnummers werven. Je kunt een (éénmalige) bulk SMS actie inzetten voor bijvoorbeeld…

19

Een online quiz of een test kan voor meer inzicht in de doelgroep opleveren, de online aanwezigheid versterken en daarnaast meer leads opleveren. Mensen doen namelijk graag een test…

20

De impact van online formulieren op de user journey wordt vaak onderschat. Dit zien wij terug in de praktijk, maar bleek ook uit een onderzoek dat Adobe onlangs publiceerde.…

21

Met onze webshop-module symbolische cadeaus en producten verkopen aan je (potentiële) doelgroep. Natuurlijk is de webshop gekoppeld aan alle gangbare betaal-engines, kun je hem vullen met jouw producten en heeft de shop jouw look-and-feel.

22

Klantgerichte strategie, leiderschap & draagvlak, innovatieve cultuur en samenwerkende teams

23

Marketing automation, digitaal activatie-platform en cloud-technologie

24

Proces-optimalisatie, agile – snel en flexibel werken, data-driven beslissen

25

Mobile first approach, persoonlijke ervaringen en omnichannel engagement

28

Testen maar! In de laatste fase wordt het prototype voorgelegd aan de eindgebruikers. De feedback wordt verzameld. Vervolgens wordt bepaald welke feedback geïntegreerd wordt in de implementatiefase.

29

We maken de oplossing met minimale middelen tastbaar. Goed genoeg om échte reacties van de eindgebruiker te ontlokken. Feedback! De mensen waarvoor je ontwerpt staan ook hier centraal.

30

Hoe kiezen we de beste oplossing? Door middel van storyboard sessies komen we steeds dichterbij de de beste oplossing. Nu weten we wat voor prototype we gaan maken.

31

Tijdens de creatieve brainstorm creëren we zo veel mogelijk ideeën. Door middel van schetsen maken concrete oplossingen van de abstracte ideeën.

32

Vraagstuk definiëren. Alle inzichten over de eindgebruiker worden bij elkaar gebracht en we brengen de problemen of uitdagen in kaart. Vervolgens vertalen we deze naar mogelijkheden en kansen.

Toe aan de volgende stap in Google Analytics of data analyse? In deze training bespreken we hoe je Google Analytics / dashboarding succesvol kunt inzetten voor jouw organisatie. Richt…

Wat zijn de kernelementen voor een goede contentstrategie? Welke thema’s kies je en hoe vertaal je die vanuit jullie merk in je kanalen? Deze training biedt je een praktische…

Tijdens de training Conversie-optimalisatie leer je dat converteren geen trucje is, maar een structureel proces van onderzoek, analyse en optimalisatie. Je gaat aan de slag met A/B-testing en meer…

Leer alles​ wat je moet weten ​​voordat je jouw crowdfunding campagne start. Kijk mee achter de schermen van succesvolle campagnes, krijg super waardevolle inzichten en leer hoe je het juiste platform selecteert.    

Google Ads en Grants zijn niet meer weg te denken bij het online adverteren. In deze training leer je de tools beheersen én ontdek je hoe je met minder…

In deze training leer je hoe je alle stappen in de customer journey kunt automatiseren: van leadgeneratie en lead nurturing tot conversie en sales. Je werkt aan een goede…

We zorgen voor succesvolle campagnes via ons digital activation platform

Hoe kun je online kanalen inzetten om je marketingmix nog beter op orde te hebben en je merk cross-mediaal sterker te positioneren? Tijdens deze training komen alle aspecten in…

Via design thinking ontwerp je sneller en gerichter oplossingen die écht werken.

In deze training ga je zelf een Digitale Customer Journey Map maken. Je leert hoe je vanuit het perspectief van de klant naar processen kijkt, hoe je alle relevante…

Hoe krijg je met design thinking inzicht in de behoeften van de gebruiker of klant, en kom je tot nieuwe creatieve en innovatieve ideeën, processen en/of producten? In de…

Premium designs demand the same level of technical execution.

We zorgen voor succesvolle campagnes via ons digital activation platform

It all starts with an idea… and countless hours of research.