Het genereren van leads is een van de belangrijkste doelen van marketeers. Toch geeft maar 1 op de 10 marketeers aan dat hun leadgeneratie-strategie echt effectief is. Deze aantallen moeten natuurlijk hoger. Daarom hebben wij de top 5 van onze leadgeneratie-tricks van het afgelopen jaar voor je op een rijtje gezet, zodat je die leads echt binnen kunt halen.

Tip 1: Verander het perspectief naar dat van je klant
Een veel voorkomende fout is het niet helder hebben van een concrete profilering. We zien dat klantbehoeften nog steeds veel worden ingevuld vanuit de onderbuik van marketeers. Het is van belang om jezelf af te vragen welk probleem je oplost voor de klant en wat zijn of haar behoeften nu eigenlijk echt zijn. Zorg er vervolgens voor dat je de taal van je klant spreekt door je in zijn of haar schoenen te verplaatsen. Welke informatie zou jij op welk moment, op welke manier willen ontvangen?

Tip 2: Zoek pagina’s die traffic krijgen en voeg lead-formulieren toe
Begin met een onderzoek zodat je weet waar je sitebezoekers vandaan komen. Wellicht heb je veel waardevolle pagina’s met veel sitebezoekers – zonde om daar niets mee te doen! Heb je populaire pagina’s gevonden? Optimaliseer ze dan met content die relevant is en ervoor zorgt dat bezoekers op je website terug willen komen. Voeg formulieren toe waarmee je contactinformatie verzamelt in ruil voor iets waardevols zoals een e-book of whitepaper. Wij hebben dit bijvoorbeeld op deze manier gedaan.

Tip 3: Daag je doelgroep uit
Houd in het achterhoofd dat iedereen constant overladen wordt met informatie, waar ze niet om vragen. Het constant pushen van informatie zal hierdoor niet met dank afgenomen worden wanneer je dit niet simpel, uniek, gebruiksvriendelijk en met een persoonlijk tintje brengt.

We hebben in het afgelopen jaar dan ook veel goede resultaten gezien wanneer je de doelgroep uitdaagt met een vraag, een wedstrijd of iets anders waardoor er meer engagement is. Ontwikkel bijvoorbeeld een challenge en laat je doelgroep echt iets dóen. Dat kan bijvoorbeeld met een online test of quiz waarmee je kunt bouwen aan je lijst met nieuwsbrief-abonnees, interactie op sociale media kunt vergroten en meer inzicht kunt krijgen in je doelgroep. Kortom, wij vinden een challenge een super effectieve én bewezen manier van leadwerving!

Tip 4: Verbreed je kanalen – ga eens aan de slag met SMS
Met een SMS-actie kun je op een interactieve manier je achterban betrekken en tegelijk kwalitatieve leads mét telefoonnummers werven. Je kunt SMS inzetten voor bijvoorbeeld een snelle, veilige donatie. Of stuur eens een locatiegebonden aanbieding voor een bepaalde vestiging, een kortingscode voor vaste klanten of een herinnering voor het aflopen van een aanbieding op een bepaald tijdstip. In deze blog geven we je tips hoe je een succesvolle protest-SMS actie kunt inzetten.

Tip 5: Sla alle leadgeneratie-data op – zet marketing automation in
Het is noodzakelijk de customer journey van je klant in kaart te brengen met de interacties die naar voren komen. Sla beschikbare informatie daarom altijd op, waardoor je toekomstige campagnes sterker neer kunt zetten en daadwerkelijk kunt inspelen op de informatie die je uit je kanalen gehaald hebt. Zo krijg je inzicht in het aantal bezoekers en leads per kanaal. Dit kunt je eigenlijk pas goed doen als je marketing automation integreert. Automation geeft een helder beeld van de activiteit van een lead. Je kunt zien op welke webpagina’s een lead is geweest en in welke content hij geïnteresseerd is. Dit biedt interessante informatie die je kunt gebruiken in de opvolging.

Bonustip 6 🙂 Wees niet bang om te experimenteren
Bij alle bovenstaande tips is het van belang om gewoon het te gaan proberen. Wees niet bang! Experimenteer, ga aan de slag met Growth Hacking, sla de plank een paar keer mis en leer ervan. Het is belangrijk om deze ‘experimenten’ goed te meten. Dit zal inzicht geven en learnings bieden voor de toekomst.

Ook succesvol leads genereren?

Goed idee! Wij helpen je graag op weg, door je te helpen aan de juiste propositie, creatieve oplossingen, ijzersterke content en ons digitale activatieplatform. Wil je meer weten? Neem contact op met Wendy de Boer. (wendy@raisingresults.eu).

ONZE BLOGS 2-wekelijks IN JE MAILBOX? SCHRIJF JE IN: