Hoe goed presteren jouw online kanalen in fondsenwerving? Doet jouw website wat hij moet doen, en zijn je online kanalen goed op elkaar afgestemd? Daar kom je achter door te vergelijken met de Goede Doelen Online Benchmark 2019. We hebben de gegevens van 14 middelgrote en grote fondsenwervende organisaties voor je op een hoop gegooid en met de superhandige invulsheet kun je ontdekken waar jouw organisatie staat en waar je kunt groeien.

De belangrijkste inzichten

Dit zijn de belangrijkste inzichten over 2019:

  1. Meer en meer donaties komen vanaf smartphones. En verhoudingsgewijs minder vanaf desktops. Wie zijn donatiepagina’s niet optimaliseert voor mobiel, loopt veel donaties mis.
  2. Ook in de traffic-verdeling maakt mobiel verkeer nog steeds een enorme groei door. Optimaliseer dus alles voor mobile!
  3. Er komt meer webverkeer binnen via SEO, e-mail en sociale media. Het bieden van ijzersterkte content wordt dus steeds belangrijker. En ook social advertising is belangrijk. Inbound marketing biedt kansen!
  4. Het macroconversieratio (online donaties) is gestegen ten opzichte van 2018: van 0,50% naar 0,72%.
  5. Het macro-conversieratio vanaf direct verkeer is verdubbeld ten opzichte van 2018. Ook conversies vanaf referrals (verwijzende websites) en sociale media zijn zo goed als verdubbeld. Dit toont aan dat eens strategie op earned media effectief kan zijn.

1. Weer meer donaties via mobiel: 

Het lag in de lijn der verwachting, maar nu dus bevestigd: in 2019 nam het aantal donaties via smartphones verder toe ten opzichte van desktop en tablets: van 34% in 2018 naar 67% in 2019! Naast absolute aantallen is ook het aandeel in de online donaties vanaf mobiele apparaten enorm hard gestegen. Een aansporing, dus, om te optimaliseren voor mobile!

 

2. Traffic per device

In dezelfde lijn zien we dat ook het volume websessies vanaf smartphones verhoudingsgewijs blijft doorgroeien. Toch zien we in veel websiteprojecten in de praktijk nog steeds dat er vooral wordt ontwikkeld vanaf desktops, en dat er weinig mobiele tests worden gedaan (ook voor blogposts, bijvoorbeeld). 

Bekijk de webtraffic herkomst verdeling voor in de RaisingResults Goede Doelen Online Benchmark 2019

3. Traffic-volume vanaf SEO, social en e-mail

Het volume website-verkeer dat vanuit SEO, sociale media en e-mail komt, is toegenomen ten opzichte van 2018. Dit toont aan dat sterke content heel effectief kan zijn om mensen aan je organisatie te binden. Focus op inbound marketing biedt kansen! Kijk daarnaar, vóórdat je flink gaat inzetten op advertentiebudget. Optimaliseer eerst je eigen kanalen en versterk het bereik via earned media. Er is een duidelijke link tussen de toename van mobiel verkeer en de toename van traffic vanaf sociale media. Deze trend zal dicht doorzetten.

4. Macroconversieratio gestegen

het macro-conversieratio (online donaties) is gestegen van 0,50% in 2018 naar 0,72% in 2019. Dus 0,72% van alle websessies (gefilterde analytics) converteerde naar een online donatie (gemeten via eCommerce). De kanalen ‘sociale media’, ‘direct verkeer’ en ‘verwijzend verkeer’ droegen het voornaamst bij aan deze groei. En dus de populariteit van doneren vanaf mobile!

5. Hoogste conversieratio voor webverkeer vanuit sociale media

Net als in 2018 zorgde webverkeer vanaf sociale media voor het hoogste conversieratio. Hier zien we ten opzichte van vorig jaar een verdere groei van 0,7%. Ook bij ‘direct’ verkeer zien we een duidelijke groei: van 0,6% naar 1,2% in 2019.

En natuurlijk…

Het is cruciaal dat je je conversie-pagina’s van je website optimaliseert. Want al het verkeer dat vanuit SEO, sociale media en referrals komt, moet je helpen om zo goed mogelijk te converteren. Het wordt dan ook steeds belangrijker dat je je flows van A tot Z optimaal inricht (van SEA/Social, naar je landingspagina, de vervolgmail, et cetera).

En nu jij! Doe nu zélf de benchmark:

Interessant, al die cijfers. Maar hoe doet jouw organisatie het ten opzichte van de rest? Dat kun je nu heel eenvoudig zelf ontdekken, met de Goede Doelen Benchmark sheet. Klik hier om ‘m aan te vragen, dan krijg je hem meteen in je mailbox!