Goede content verhoogt de betrokkenheid met en loyaliteit aan je merk. Dat leidt weer tot hogere conversiecijfers. Maar door de hoeveelheid content wordt het wel steeds lastiger om deze onder de aandacht van de juiste doelgroep te krijgen. Waar te beginnen? We geven je 4 praktische tips om van content marketing een succes te maken.

Tip 1: Maak gebruik van content mapping


Je kunt jouw content relevanter en dus effectiever maken als je meer weet over de ontvanger. Een eerste stap is het maken van een content map. Dat helpt je om de juiste content bij de juiste mensen, op het juiste moment te krijgen. In dit overzicht wordt rekening gehouden met de karakteristieken van personen (persona) die je wilt bereiken en de fase van de customer journey waarin ze zich bevinden.

Tip 2: Start met content die je al hebt


Als je content map eenmaal staat, is het tijd om aan de slag te gaan met content creatie. Je hoeft niet meteen te starten met het ontwikkelen van nieuwe content. Start met het inventariseren van wat er al aan content beschikbaar is. Dat geeft je een goede structuur voor het omzetten van deze informatie naar bijvoorbeeld een infographic, video, social media campagne en meer.

Tip 3: Ga aan de slag met video!


De groei van online video is niet meer te stuiten. Het is niet de vraag óf je met video aan de slag gaat, maar wanneer.

Tip 4: Maak een contentkalender


Content plan je in met behulp van een contentkalender. Je neemt hierin de creatie, publicatie en distributie op: wanneer wordt de content gecreëerd? Wanneer wordt de content gepubliceerd? Wanneer wordt de content gedistribueerd?

Aan de slag met inbound marketing

Wil je alle tips combineren in één solide online marketingstrategie? Dan is inbound misschien wel iets voor jou. Hiermee “trek” je jouw doelgroep naar jouw website door relevante content te publiceren zoals blogs. Meer weten? Download onze gratis startersgids. 

 

DOWNLOAD DE GRATIS INBOUND MARKETING STARTERSGIDS