Je bent gepassioneerd over je verhaal, op jouw website staat een schat aan informatie, maar niemand komt op je website zonder kostbare outbound-campagnes. En als bezoekers er toch toevallig belanden, dan ondernemen ze niets. Herkenbaar? Een goede, efficiënte inbound marketingstrategie kan het verschil voor je maken. Wij zetten de 3 bouwstenen voor je op een rij.

Wat is inbound marketing?

Een goede inbound marketingstrategie levert waardevolle, persoonlijke ervaringen. Je haalt met relevante content potentiële en huidige donateurs of klanten naar je website, social kanalen of blog. Wanneer je de aandacht eenmaal hebt, start je de conversatie via bijvoorbeeld e-mail en chat. De inbound-methodologie heeft 3 fases: mensen aantrekken, warm laten lopen (tot ze uiteindelijk converteren) en aangenaam verrassen. Bij elke stap die de doelgroep zet voeg je waarde toe.

De 3 bouwstenen van een succesvolle inbound always-on campagne.

1. Persona’s

Creëer weldoordachte ‘persona’s’. Verplaats jezelf in de wereld van je doelgroep. Zo krijg je een allesomvattend en helder overzicht van profielen waarop je je boodschap kunt afstemmen zodat deze écht op mensen aansluit.

2. Relevante content

Creëer relevante content die meteen in het oog springt en een doel heeft. Een goede inbound marketingcampagne is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor een hogere conversie.

3. Marketing automation

Een goede koppeling met jouw marketing automation. Technologie en marketing zijn niet meer los te koppelen. Telkens wanneer iemand online in aanraking met je komt, wordt er een heel scenario van e-mails en/of andere berichten in gang gezet. Jouw marketing automationpakket moet je hierin ontzorgen.

En dan nog een ‘klein’ laatste dingetje…. Testen, testen en testen! Een analyse van je resultaten mag zeker niet ontbreken

Starten met inbound

Wil jij een inbound marketing campagne opzetten voor jouw organisatie? Download dan onderstaande startersgids. Hierin ontdek je hoe inbound je kan helpen aan meer leads en klanten én lees je hoe je jouw eerste inbound marketing campagne op poten zet. 

DOWNLOAD DE GRATIS INBOUND MARKETING STARTERSGIDS