Meer traffic, meer leads, meer business.
Wij helpen je!

0 %

meer leads dan outbound marketing

0 %

goedkoper per lead dan outbound marketing

0 %

meer leads voor bedrijfssites met > 200 contentpagina’s

Wat is Inbound Marketing?

In het kort: een strategie waarmee jij gevonden wordt, in plaats van dat jij klanten moet vinden. Je biedt zoekers antwoorden op hun vragen via relevante informatie rondom jouw product of dienst. Bijvoorbeeld via webteksten, e-books en video’s. Het zorgt ervoor dat je vertrouwen opbouwt. En daar kun je verder mee. 

Je weet wat iemand zoekt en helpt met meer informatie. Zo sluit je precies aan bij de behoeften van je klant en ga je samen op reis, de zogenaamde buyer’s journey. Op het juiste moment (wanneer er genoeg vertrouwen is gegroeid) benader je hem/haar voor een afspraak. Dan wil hij  met jou aan tafel en is de kans groot dat hij klant wordt.

Inbound Marketing zorgt voor meer leads

Het draait bij inbound marketing om ‘verdiende aandacht‘ en dus niet om ‘gekochte media’. Bij inbound marketing is het effect duurzaam, in tegenstelling tot een advertentie waar het effect weg is zodra je de campagne uitzet. 

Wanneer je interessante informatie deelt vinden klanten het de moeite waard om met je in contact te blijven. 80% van de mensen gaat eerst online op zoek naar informatie over een product of dienst, voordat ze tot een aankoop overgaan. Er wordt dus al een hele digitale reis afgelegd voordat ze aankopen. Het is dus cruciaal dat je al vroeg in de klantreis gevonden wordt!

De basis:
marketing automation

Bij inbound marketing is het cruciaal dat je je relatie kent, en weet wat hem of haar interesseert. En, dat je op 1-op-1 niveau zo relevant mogelijk communiceert. Dat kun je alleen goed doen via marketing automation. Wij helpen je graag bij de selectie en implementatie van de juiste automation software. We werken het liefst met Hubspot en SharpSpring, maar kunnen ook met andere tools overweg.

Marketing automation is veel meer dan geautomatiseerd e-mails versturen. Denk aan leadscoring, progressive profiling, dynamische content en nog veel meer. Lees hier meer over Marketing Automation >

ONTVANG ons advies over Marketing Automation als cadeautje!

Download het gratis whitepaper over marketing automation vergissingen
 • Wat komt er kijken bij marketing automation implementatie?
 • Hoe kom je tot de juiste software-selectie?
 • Wat is progressive profiling en wat kun je ermee?
 • Hoe geef je automation de juiste plaats in je organisatie?
 • Welke valkuilen moet je écht zien te vermijden?

download het gratis whitepaper


  zo pakken we het aan

  Onze inbound marketing methodiek

  1. Kick-off: strategie

  Onze aanpak voor jouw bedrijf hangt af van strategische keuzes. Welke inzichten in de markt en jouw buyer persona’s zijn het vertrekpunt voor jouw strategie? Op welke vlakken kun je met de minste inspanning, de meeste impact maken? Dat zoeken we eerst uit, waarna we jouw inbound marketingstrategie optuigen.

  2. Content & Creatie

  Content is King of Queen! Jouw content is het bloed dat door de inbound marketing aderen zal stromen. Foto’s, video’s, infographics, blogposts, ebooks, whitepapers, surveys,… noem het maar op, en je zal het moeten/kunnen/willen maken om jouw inbound marketing tot leven te brengen.

  3. Automation

  Hoe volg je je leads nog beter op en benut je je database optimaal? Marketing automation tools zoals HubSpot maken het je veel gemakkelijker. Breng je leads in contact met de content die ze zoeken. Wij helpen je met de strategie, technische support, opvolging en rapportages.

  4. Rapportage & Optimalisatie

  Draait jouw inbound machine op volle toeren of sputtert hij hier en daar nog wat tegen? Hoe dan ook, optimalisatie en rapportages zijn een absolute must voor elk merk dat inzet op inbound marketing. 

  Inbound Marketing diensten

  DE 12 elementen van inbound marketing

  Wil je graag nog meer weten?

  Dan kom ik graag met je in contact! Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

  Martijn Moens is Customer Experience & Inbound marketing consultant
  Zullen we even bellen?

  Martijn Moens

  Customer Experience & Inbound marketing consultant