Jantje Beton roept het al jaren van de daken: “Stop nooit met spelen!” Met de Durf te Spelen-campagne heeft de organisatie deze boodschap over kunnen brengen aan een nieuwe, jonge doelgroep: de donateurs van de toekomst!

Tijdens deze campagne werden deelnemers uitgedaagd om vijf dagen achter elkaar een speelse challenge te doen met daarbij de vraag: Durf jij nog te spelen? Het communicatiekanaal voor de challenges? SMS!

Bijna 600.000 personen uit de doelgroep werden bereikt met de social media ads.

De flow

De doelgroep werd bereikt via social media campagnes (o.a. Facebook en Instagram) waarmee we vooral deelnemers verkregen met de inzet van Instagram Story’s. Door het aanjagen via social heeft de campagne zich als een olievlek verspreid. In totaal zijn er ruim 5.000 reacties geweest op de social advertenties en is de boodschap 200 keer gedeeld met vrienden. Zo zijn er bijna 600.000 personen bereikt. Via de social advertenties kwam je terecht op een mobile-friendly landingspagina waar je vervolgens je telefoonnummer en e-mailadres achter liet.

Hierna kwamen deelnemers in de SMS campagneflow terecht en werden ze uitgedaagd: van bureaustoelenrace tot hink-stap-sprong. Deelnemers konden de challenges makkelijk delen via WhatsApp met collega’s, familie en vrienden (maar liefst 20% deed dit!). Durfde je een challenge niet aan? Dan kon je deze wegtikken met een kleine Tikkie-gift voor de projecten van Jantje Beton.

Resultaten

  • Ruim 1.600 jonge deelnemers hebben zich aangemeld voor de Durf te spelen-challenge, met telefoonnummer en e-mailadres!
  • De eerste challenge per SMS werd door 99% van de aanmelders geopend. De vijfde challenge werd nog door 35% van de deelnemers geopend! SMS heeft een hoog openratio!
  • De merkbeleving van de doelgroep met Jantje Beton is in deze campagne super waardevol: een directe interactie van vijf dagen op een rij!

De ambassadeurs en donateurs van de toekomst!

Dankzij deze campagne heeft Jantje Beton de donateur en ambassadeur van de toekomst bereikt. Er is niet direct gestuurd op conversie en structureel donateurschap; de organisatie nam juist de ruimte om de jonge doelgroep eerst op een speelse manier kennis te laten maken met Jantje Beton! Momenteel worden de contacten verder betrokken bij voor hen relevante projecten. 

Wij vinden het heel gaaf dat deze aanpak wordt omarmt door het team van Jantje Beton en er écht de tijd wordt genomen om te investeren in de relatie met deze nieuwe contacten!

Durf te spelen-campagne is een samenwerking tussen Jantje Beton, Mobile Interaction Company en RaisingResults.

Jantje Beton over de campagne:

“Durf te spelen was voor Jantje Beton de manier om mensen het effect van spelen te laten beleven en daarmee onze missie onder een bredere doelgroep te verkondigen. Samen met RaisingResults en MIC hebben wij een campagne ontwikkeld waarin wij de juiste doelgroep wisten te bereiken en daarmee veel mensen weer meer lieten spelen. Door de doelgroep vanuit de content te benaderen wisten we 1.600 nieuwe leads te betrekken bij ons doel.”

– Lea van Dongen (relatiemanager particuliere markt) & Michelle Cramwinkel (communicatie specialist) bij Jantje Beton.

Leave a comment