De laatste maanden faciliteerde ik weer hele leuke, waardevolle creatieve sessies voor de Dierenbescherming, CliniClowns, Hersenstichting en Mensen met een Missie. Ik vind het belangrijk dat die sessies nuttig én leuk zijn. Vooral remote, met iedereen achter z’n eigen scherm, kan een creatief overleg namelijk best een uitdaging zijn. Daarom zorg ik ervoor dat de sessie zo interactief mogelijk is. Zo werken we veel in Mural: een digitale werkomgeving die – als je hem goed voorbereidt – remote samenwerking echt leuk maakt. Beter dan ‘doodgaan in een saai zaaltje met z’n allen’! Daarnaast vind ik het belangrijk dat de teamsamenstelling zo divers mogelijk is. De reden daarachter is niet voor iedereen duidelijk. Afgelopen week vroeg iemand voorafgaand aan zo’n sessie: “Is het nou echt nodig dat we drie uur met zeven mensen aan deze sessie deelnemen?”. Oké misschien niet letterlijk, maar het was wel de strekking van de vraag. Ik snap hem goed! Hier volgt mijn antwoord.  

Niet 7 mensen maar 7 perspectieven

De beste output van een creatieve sessie komt vaak uit een teamsamenstelling van, inderdaad, ongeveer zeven mensen. Ik hoor wel eens mensen dit geldverspilling vinden. Een sessie waar zeven mensen een uur meedoen, kost namelijk geen uur, maar zeven uur. Dus waarom zou je zoveel mensen optrommelen? Het antwoord is diversiteit. Juist de combinatie van verschillende afdelingen en verschillende expertises maakt een creatieve sessie waardevol. Zeven fondsenwervers of zeven marketingmensen bij elkaar zetten is inderdaad tijdsverspilling. Maar zeven mensen die allemaal een andere kijk op de zaak hebben, brengen een sessie tot leven! Door voor een diverse groepssamenstelling te kiezen, vergroot je het potentieel aan bruikbare oplossingen. Want: meer diverse perspectieven resulteert in meer inzichten, meer kennis en een groter associatief vermogen.

Waarom samen?

Ik zie het regelmatig. Er wordt in verschillende (niet-diverse) teams gewerkt aan een oplossing. Als een lopende band gooit het ene homogene team het product weer door naar het volgende homogene team. Zij sleutelen er vervolgens weer een nieuw onderdeel aan, zonder overleg met het eerste team. Deze lopende-band-methode lijkt efficiënt, maar resulteert in een draak van een product dat voor de eindgebruiker totaal onbruikbaar wordt. Dit kun je voorkomen. En wel door voor een teamsamenstelling te gaan met afgevaardigden uit de verschillende homogene teams:

  • Specificeer samen met dit team je eindgebruiker en ervaar dat juist die eindgebruiker de lijm is tussen de verschillende teams. Zo ontstaat er een gevoel van saamhorigheid.
  • Bepaal samen de kaders en doelstellingen en creëer zo het product of de oplossing. Hiermee bespaar je veel tijd (en frustratie) door een gebrek aan draagvlak bij andere teams, waardoor de boel vertraagt of zelfs opnieuw gedaan moet worden.

Working alone together

Het is niet voor iedereen even leuk of gemakkelijk om in een drukke vergadering met veel mensen zijn meningen of inzichten te delen. Wat dat betreft ben ik een ervaringsdeskundige. Ik heb veel creatieve ideeën, maar in een ‘old school’ brainstorm kom ik niet tot mijn recht. Er zijn altijd extraverten en introverten in een sessie. Het is waardevol om die diversiteit ook te benutten. In sessies met grotere groepen doe je dat door ook individuele werkvormen in te passen. Zo kan je mensen bijvoorbeeld een individuele opdracht geven waar ze vijf minuten de tijd voor krijgen. Zo krijgt iedereen de rust om iets te bedenken en weet je zeker dat er geen interessante perspectieven en discussies verloren gaan. Bovendien dwingt een individuele tussenstap iedereen om na te denken wat hij of zij ergens van vindt. Nog voordat je van anderen hoort wat zij ervan vinden. Er is tijd en ruimte om je perspectief vorm te geven op basis van je eigen kennis, associaties en ervaringen. En dit vermindert het risico op eenzijdig perspectief van een groep. Het logische gevolg: je verlaat de creatieve sessie met betere resultaten!

Tip! Denk als een rebel

Vind je dit, net als ik, een interessant onderwerp en wil je er meer over lezen? Dan heb ik een leuke boekentip! ‘Denk als een rebel – waarom diversiteit de sleutel tot succes is’ van Matthew Syed.

Aan de slag met jouw eigen creatieve sessie?

Heb je vragen over de teamsamenstelling van jouw remote sessie of wil je sparren over jouw creatieve idee? Stuur me gerust een berichtje!

Neem contact op:


    IK help je graag op weg!

    Lenneke Briët

    design thinking expert

    Leave a comment