Overal kom je video’s tegen. Als je scrolt door je Facebooktijdlijn, je favoriete website bezoekt of je e-mails opent. Het tijdperk van video is duidelijk begonnen, en daarmee ook dat van videomarketing! Toch is het voor veel organisaties niet meteen duidelijk wat video voor hen kan betekenen. Moet zo’n video nou informeren, amuseren, overtuigen, activeren of allemaal tegelijk? Zet je video in op je social kanalen of op je website? Hoelang mag een video duren? En nog belangrijker: wat kan je er eigenlijk mee bereiken? In dit artikel lees je het antwoord op deze vragen.

Het verschil tussen video en videomarketing

Er zit een wezenlijk verschil tussen de woorden “video” en “videomarketing”. Een video zonder -marketing kan van alles zijn. Een opname van de opening van jullie nieuwe kantoor, een compilatiefilmpje van een event: alles wat is gefilmd, is video. Videomarketing is iets heel anders. Met videomarketing gebruik je video als middel om je marketingdoelen te halen. Dat betekent dat lang niet iedere video geschikt is voor videomarketing. Video’s zijn alleen geschikt als marketingtool wanneer ze jouw doelgroep (potentiële klanten of donateurs) aanspreken en bij hen iets in gang zetten. Dat kan een aankoop of een donatie zijn, maar ook een positief gevoel ten opzichte van jouw organisatie.

Videomarketing per fase van de marketingfunnel

Video heeft in iedere fase van de marketingfunnel een andere rol. Als je doelgroep nog weinig van jou en je organisatie weet (en dus in de zogenaamde awareness fase zit), dan helpt een video vooral om te informeren of amuseren. Maar naarmate het contact tussen jou en je potentiële klant of donateur zich verdiept, is dat niet meer genoeg en moet een video ook kunnen activeren. Het maakt dus uit wát voor video je inzet voor videomarketing, maar ook wannéér. Onze ervaring is dat het flink lastig kan zijn om per fase de juiste video te ontwikkelen. Daarom vind je hieronder een aantal voorbeelden per fase van de marketingfunnel:

Welk kanaal werkt het beste voor video?

Het eerste kanaal dat in ons opkomt als we denken aan video is natuurlijk YouTube. YouTube is éen van de grootste zoekplatformen en volledig ingericht op video. Maar als je jouw video alleen op YouTube plaatst, betekent dit wel dat mensen echt op zoek moeten gaan naar jouw video. Ik raad je daarom aan om video niet uitsluitend via YouTube te delen, maar ook op je Facebook- of Instagrampagina, op een landingspagina op je website, of in de nieuwsbrief die je volgende week gaat versturen. Kijk per kanaal goed naar de eisen die worden gesteld aan video. Zo heeft ieder kanaal regels over inhoud, lengte en vormgeving.

Organisch of betaald?

Goed. Je bent eruit voor welke fase je video wilt inzetten, je weet wat je wilt overbrengen én je hebt kanalen geselecteerd waarop je jouw video’s gaat plaatsen. De volgende stap is bepalen of je de video door middel van mediabudget gaat pushen naar de doelgroep, of dat je de video organisch gaat inzetten (dus zonder mediabudget). Met een mediabudget ben je er zeker van dat je een bepaald bereik creëert en bij het juiste publiek zichtbaar bent met je content. Denk hierbij aan het promoten van je video op Facebook, of op YouTube. Met een videocampagne op YouTube wordt jouw video bijvoorbeeld vertoond voor of tijdens content die relevant is voor je doelgroep. Handig!

Tegelijkertijd kan een video die je deelt via je website of eigen social kanalen weer betrouwbaarder overkomen. Ook ben je er geen mediabudget aan kwijt, wat weer scheelt in de kosten. Er is hier geen goed of fout. Kijk wederom goed naar je doelen: heb je snel veel views nodig en heb je er budget voor over? Ga dan voor advertenties. Is je video bedoeld voor de lange adem en wil je ‘m langdurig inzetten, bijvoorbeeld op je eigen website? Dan is het simpelweg plaatsen en vindbaar maken van je video weer een betere keuze.

Een extra paar ogen nodig?

Wil jij advies bij het bepalen van de inhoud van jouw video’s en wil je weten hoe je ze integreert in jouw digitale mediastrategie? Stuur me een berichtje, dan kijk ik met je mee!


Stel je vraag!

IK help je graag op weg!

Debbie van Eeden

Online Marketeer


    Leave a comment